Konceptet

Jeg hedder Helle Baagøe Saager, og er uddannet lærer med speciale i dansk som andetsprog – og Cand.mag i Organisationskultur og Kommunikation.

Jeg er mor til 2 børn med autisme – og har hjemmetræning på deltid siden 2007. Begge børn er i dag velfungerende i hvert deres skoletilbud.

Både igennem arbejdet med mine børn, samt i mit job som lærer har jeg på egen krop mærket de udfordringer det er at skulle planlægge en evidensbaseret undervisning, som er sjov og varierende samtidig med, at man selv skal stå for det tidskrævende arbejde at skulle lave materialerne. Jeg har slidt flere lamineringsmakiner op!

Bumblebee Learnings Flashcards

Bumblebee Learning har udviklet sine egen samling af flashcards. Flashcards kan bruges i mange forskellige sammenhænge i det specialpædagogiske arbejde. De er specielt effektive af flere grunde. Dels er indlæringen meget præcis, da et flashcard oftest indeholder meget få informationer ad gangen. Derudover har man med flashcards mulighed for at stimulere ’fluency’ i indlæringen, idet man gradvist kan øge hastigheden i brugen af disse. Dette betyder også, at mængden af læringsforsøg gradvist kan øges, og gør derfor undervisningen mere effektivt.

Hos mennesker med kognitive udfordringer er dette vigtigt, idet disse personer ofte skal bruge flere læringsforsøg for at indlære et ord.

Mennesker med autisme er ofte heller ikke naturligt opsøgende i forhold til læringsforsøg ved at undersøge nye ting og kommunikere med omgivelserne om, hvad de har opdaget. Via kortene kan man systematisk indlære almindelige dagligdagsting, således at der ikke opstår ’huller’ i indlæringen.

Desuden giver kortene mulighed for at indlæringen sker i kommunikerende rammer, hvor barnet samtidig trænes i almindelige spilleregler for kommunikation såsom turtagning, øjenkontakt, spørgsmål/svar etc. Dette er ikke muligt på nuværende tidspunkt i eksisterende IT-læremidler.

Flashcardslinjen er sæt af kort (i almindelige kortspilsformat) med simple motiver opdelt i kategorier indenfor ordklasser – og temaer. 1 sæt kort med grøntsager, et sæt med frugt, et sæt med ting fra stuen, et sæt med mennesker i forskellige professioner etc.  Antal med tematiske kortspil vil nå op på over 50 spil.

Til hvert sæt kort hører et sæt med ordkort, som fås på dansk, engelsk eller tysk i identisk format.

Mulighederne for brug af materialet i undervisningen er utømmelige – også i forhold til at bruge materialerne som spil og lege – samt til andetsprogsindlæring i den almene skole.

I vores blog kan du se videoklip, hvor materialer bruges konkret.

Produceret i Danmark

Alle materialer Bumblebee Learnings Webshop er produceret i Danmark – og kortene er trykt på miljøcertificeret papir. Vi forsøger at afsætte det mindst mulige klimaaftryk i samtlige af vores foretningsgange.

Socialøkonomi

Bumblebee Learning er en registreret socialøkonomisk virksomhed, hvilket betyder at virksomhedens overskud går til videreudvikling af virksomhedens produkter til gavn for mennesker med autisme og kognitive vanskeligheder – samt virksomheden har til mål på sigt at skabe arbejdspladser for mennesker indenfor det autistiske spektrum.